Tehokas myyntiprosessi

Jokainen hävitty tarjouspyyntö tai kylmennyt liidi, on markkinoinnin investointien syöttämistä kilpailijoiden lapaan. Mikäli olette jatkuvasti tilanteessa, jossa tarjouspyyntöön vastatessa, olette jo myöhässä tai liidi häviää viimeistään tarjouksen jälkeen, myyntiprosessissa on korjattavaa.

Vika ei välttämättä ole tuotteissanne kuitenkaan tai palveluissanne. Vika on hyvin todennäköisesti myyntiprosessissanne, tai sen puutteessa. Kankea ja hidas myyntiprosessi on usein liian tiukka pullonkaula, jonka takia tarjouksia hävitään kilpailijoille.

Miten myyntiprosessin tehostaminen auttaa?

Myyntiprosessin tehostamispalvelumme tarkoitus on hioa asiakkaittemme myyntiprosessista kaikki ylimääräinen pois ja selkeyttää myyntiprosessia. Muutos myös helpottaa ostoprosessia, tehden ostokokemuksesta paremman ja helpomman.

Myyntiprosessimuutoksen ansiosta asiakkaillamme on valmius vastata tarjouspyyntöihin nopeammin sekä selkeä kuvio, miten ja missä vaiheessa liidiin ollaan yhteydessä myyntiprosessin aikana.

Toistettava ja yhtenäinen myyntiprosessi helpottaa myynnin johtamista ja poistaa myyjiltä epätietoisuuden. Myyjät tietävät aina, mitä tehdä ja missä vaiheessa. Mitä tehokkaampi myyntiprosessi, sitä enemmän myyjäorganisaatiolla voi olla samanaikaisia myyntikohteita auki. Mitä tehokkaampi myyntiprosessi, sitä nopeammin liidistä muodostuu asiakas. Ja sitä nopeammin myös laskutus pyörii.

Myyntiprosessin tehostamispalvelumme hyödyt

  • Huomattavasti nopeampi reagointi tarjouspyyntöihin
  • Toistettava ja yhdenmukainen prosessi helpottaa uusien myyjien sisäänajoa - toimii myös hyvien myyjien houkuttimena
  • Selkeä ostoprosessi liidille
  • Selkeä visio, miten ja milloin liidiin ollaan myyntiprosessin eri vaiheissa yhteydessä
  • Nopeampi tarjous-sopimus - prosessi
  • Parantunut asiakkuuden hoito tulvevaisuudessa - Helpompaa lisämyyntiä
  • Yhdellä myyjällä voi olla enemmän ja parempia myyntimahdollisuuksia auki kerralla
  • Nopeampi prosessi tarkoittaa myös enemmän laskutusta